KINDERPODOTHERAPIE

VEELVOORKOMENDE VOETKLACHTEN

Voetzorg voor kinderen

Kinderen die problemen hebben met lopen of waarbij een afwijkende stand van de tenen is geconstateerd, kunnen bij Podotherapie Eindhoven terecht voor zorg. Met een gericht behandelplan zijn deze klachten effectief aan te pakken.

Stand- en vormafwijking van de voeten

Verhelp klachten die ontstaan door platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of aangeboren afwijkingen.

Teenafwijkingen

Podotherapie Eindhoven helpt bij klachten die ontstaan door onder meer hamertenen, klauwtenen of een scheefstaande grote teen.

Overbelasting bij werk en sport

Podotherapie Eindhoven behandelt kinderen die sportblessure oplopen. De aanpak richt zich op niet te lang stilzitten door te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Nagelproblemen

Bij ingegroeide teennagels, een ontsteking rondom de nagel of een schimmelnagel biedt de podotherapeut uitkomst.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Hielspoor

Heb je na het opstaan last van scherpe hielpijn bij de eerste stappen die je zet? Dan kan dat een indicatie van hielspoor zijn. Dit is pijnlijke botuitgroei aan de onderkant van het hielbeen en ontstaat vaak door langdurige belasting en spanning op de voet.

Mortonse neuralgie

Als een zenuw in de voorvoet beklemd raakt, geeft dat een branderige pijn in de voorvoet en tenen. Smalle schoenen en hoge hakken zijn de belangrijkste veroorzakers van Mortonse neuralgie. Ik behandel het met schoenadvies en steunzolen.

Huidproblemen

Voetzorg bij pijnlijke eeltvorming, wratten en likdoorns die na een pedicurebehandeling telkens terugkomen. Podotherapie Eindhoven achterhaalt de oorzaak van deze problemen en zorgt zo voor een langdurige oplossing.

Achillespeesklachten

Door verkeerde trainingsgewoonten tijdens het sporten, overgewicht en standsafwijkingen van de voeten of enkels kan de achillespees overbelast raken. Als sportpodotherapeut kan ik advies en zorg bieden bij achillespeesklachten.