WANNEER
PODOTHERAPIE?

VEELVOORKOMENDE VOETKLACHTEN

Wanneer ga je naar een podotherapeut?

Podotherapie Eindhoven helpt je lopen en staan zonder pijn. Herken je één van deze klachtenbeelden? Dan is het raadzaam om een podotherapeut te raadplegen. Blijf niet met pijn in je voeten, benen of rug lopen, maak een afspraak bij de podotherapeut.

Stand- en vormafwijking van de voeten

Verhelp klachten die ontstaan door platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of aangeboren afwijkingen.

Teenafwijkingen

Podotherapie Eindhoven helpt bij klachten die ontstaan door onder meer hamertenen, klauwtenen of een scheefstaande grote teen.

Overbelasting bij werk en sport

Wie een blessure oploopt tijdens het werk of bij de sport wil niet te lang stilzitten. De behandelingen van Podotherapie Eindhoven richten zich op mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Nagelproblemen

Bij ingegroeide teennagels, een ontsteking rondom de nagel of een schimmelnagel biedt de podotherapeut uitkomst.

Hielspoor

Heb je na het opstaan last van scherpe hielpijn bij de eerste stappen die je zet? Dan kan dat een indicatie van hielspoor zijn. Dit is pijnlijke botuitgroei aan de onderkant van het hielbeen en ontstaat vaak door langdurige belasting en spanning op de voet.

Mortonse neuralgie

Als een zenuw in de voorvoet beklemd raakt, geeft dat een branderige pijn in de voorvoet en tenen. Smalle schoenen en hoge hakken zijn de belangrijkste veroorzakers van Mortonse neuralgie. Ik behandel het met schoenadvies en inlegzolen.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Problemen door slecht passend schoeisel

Los klachten die ontstaan door slecht passende schoenen, sportschoenen of werkschoenen op.

Huidproblemen

Voetzorg bij pijnlijke eeltvorming, wratten en likdoorns die na een pedicurebehandeling telkens terugkomen. Podotherapie Eindhoven achterhaalt de oorzaak van deze problemen en zorgt zo voor een langdurige oplossing.

Achillespeesklachten

Door verkeerde trainingsgewoonten tijdens het sporten, overgewicht en standsafwijkingen van de voeten of enkels kan de achillespees overbelast raken. Als sportpodotherapeut kan ik advies en zorg bieden bij achillespeesklachten.

Rugklachten

Een verkeerde stand van de voeten en afwijkende looppatronen kunnen leiden tot pijnklachten in de onderrug. Door voetstand en looppatronen te meten en te corrigeren, zijn veel rugklachten duurzaam op te lossen.

Specialistische voetzorg

Bij suikerziekte (diabetes mellitus) of reuma.

KINDERPODOTHERAPIE

Kinderen die problemen hebben met lopen of waarbij een afwijkende stand van de tenen is geconstateerd kunnen bij Podotherapie Eindhoven terecht voor zorg.